Sider

torsdag den 12. september 2013

Karrysuppe med kylling og ris

Det kommer nok ikke som en overraskelse at jeg elsker suppe! Jeg har haft lyst til en lækker fyldig karrysuppe i flere dage nu, og da jeg får besøg af min bror i morgen, og han valgte karrysuppe som menu - så valgte jeg at lave den i dag af 3 grunde:
1) Jeg har ikke tid i morgen
2) Jeg kunne spise af den lækre suppe i dag også
3) Supper er altid endnu bedre dagen efter
Jeg lavede en helt klassisk karrysuppe kogt på kylling - og nej hvor var den god! Lyder jeg for selvfed hvis jeg siger, at det er tæt på den bedste karrysuppe jeg nogensinde har fået? Mums - tilføjet favoritterne!

Til en stor portion (ca. 3 liter).

Suppeboullion:
1 hel fersk kylling
2-3 gulerødder
2 løg
2 porrer
ca. 10 sorte peberkorn
2 lauerbærblade
2 hønseboullionterninger
2 liter vand

Kom kylling og grøntsager i grove stykker i en gryde - hæld vand og bouillon ved og lad suppen koge en times tid- Hvis der kommer meget skum/fedt kan det evt. fjernes.

Karrysuppe:

Fedtstof til stegning
3 spsk karry
2 små løg
Alt suppe boullionen (siet fri fra grøntsager og kyllingerester)
Lidt jævning af vand + 2 spsk mel
½ l. fløde (madlavnings eller almindelig alt efter hvad du er til)
½ okse bouillon terning
Salt

Kødet fra den kogte kylling
1 pose ris - kogt

Fremgangsmåde:
Varm fedtstoffet i en stor gryde. Kom karryen i og brænd den hurtigt af og tilsæt hakkede løg.
Kom herefter suppe bouillonen i, og lad suppen koge imens du piller kyllingen. Trevl kødet godt i mindre stykker og gem det. Lav en meljævning og kom i suppen - den skal ikke være tyk, men det samler suppen flot og lækkert! Når jævningen er tilsat og suppen koger tilsættes kyllingekødet og den halve okse bouillon terning. Lad suppen koge i 10-15 min, og tilsæt fløden. Kog op igen og lad småkoge 5-10 min og smag til med salt - som altid: godt med salt.
Tilsæt kogt ris inden servering.
Velbekomme - så god suppe!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar