Jeg ved ikke om denne risret er orientalsk eller indisk eller måske bare dansk? Den smager bare meget ala Knorrs orientalske risret, så jeg tillod mig at hapse navnet :) Jeg synes faktisk det smagte rigtig godt! En anden gang vil jeg dog bruge ærter i stedet for bønner, da bønnerne tager meget af smagen fra kødet og karryen. Det er virkelig nemt at lave (ca. 5 min plus kogetiden, men der passer det jo sig selv).
Til en portion:
Lidt fedtstof eller olie til stegning
Ca. 1 spsk. karry
Et glas vand
Ca. 100 g. hakket oksekød
Ca. 30 g. ukogte brune ris
Et lille hjørne af en okseboullionterning
Salt
3 meget små gulerødder eller en stor
En håndfuld grønne bønner skåret i mindre stykker (ærter vil smage endnu bedre)
Fremgangsmåde:
Varmt olie eller fedtstof på en pande, kom karryen heri og brænd den hurtigt af inden du tilsætter hakket oksekød. Rør godt rundt så kødet "smuldrer". Imens skræller du guleroden/rødderne og skærer i små stykker. Tilsæt gulerødder og vand samt bouillonterning og salt og få retten i kog. Kom nu risene i og lad retten småsimre/koge så længe som anvisningen på risene siger. Jeg kogte i 25 min. Rør engang imellem i kogetiden. De sidste 5 min. tilsatte jeg bønner og smagte til med salt.
Lækkert! -Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar