lørdag den 9. februar 2013

Hindbærtrifli med råcreme


Dette er en rigtig nem og hurtig dessert at lave. Om den helt er berettiget til at blive kaldt trifli ved jeg ikke, men den smagte godt alligevel - lidt hen ad æblekage bare med hindbær og et tvist i flødeskummen :)

Til to portioner skal du bruge:

Hindbærsauce:
250 g. frosne hindbær
1-2 spsk rørsukker - alt efter hvor sød/syrlig du kan lide det
Lidt vand
Evt. maizena til at jævne med

Råcreme:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk sukker med top
2,5 dl. fløde pisket til skum
kornene af ½ vaniliestang

Derudover:
12 makroner

Fremgangsmåde:
Start med at koge hindbærrene med rørsukker og lidt vand. Desværre bliver alle hele hindbær helt most ved dette, men det smager nu godt alligevel. Hvis saucen bliver for tynd, kan du tilsætte lidt maizena oprørt i lidt vand til at tykne den med. Når saucen er færdig stilles den til afkøling.

Pisk æggeblommer og sukker til det bliver lyst og luftigt. Herefter tilsættes kornene fra vaniljestangen og der piskes igen til vaniljen er helt blandet med ægge/sukkerblandingen. Herefter vendes flødeskum i til det bliver ensartet.

Du kan anrette desserten som du lyster, jeg valgte høje runde glas og startede med et lag hindbær - herefter makron og til sidst råcreme - og dette gentog jeg tre gange. Jeg brugte to makroner til hvert lag makron i glassene.

Stil triflien i køleskabet og lad den hvile et par timer inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar