torsdag den 28. februar 2013

Ovnbagt laks med sellerimos og hjemmelavet mandelpesto

Denne ret var ganske god :) Laksen smeltede på tungen og mosen var rigtig lækker. Pestoen var også god, men tror den vil gøre sig bedre sammen med pasta eller som fyld i et kyllingebryst.

Nedenstående er alle til to personer/portioner:

2 stykker laksefilet krydret med salt og peber

Gulerødder med timian:
1 gulerod
Salt
timian

Mos:
400 g. kartofler
250 g. knoldselleri
Ca. ½ dl. mælk
Ca. 1 spsk. smør
salt

Pesto (her er til mere end to personer):
50 g. mandler
25 g. parmesanost
En pot persille eller 2 håndfulde bredbladet persille
salt
½ fed hvidløg
½ dl. olivenolie

Fremgangsmåde:

Laks: Krydder laksen med salt og peber. Smør et ovnfast fad med lidt rapsolie og placer laksen heri. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 min.

Mos: Skær kartoffel og selleri i tern og kog disse i usaltet vand til de er helt møre. Mos herefter groft med en gaffel. Tilsæt mælk (lidt ad gangen) samt salt og pisk med en elpisker. Når du har den rette konsistens tilsættes smør og der smages til med salt.

Pesto:
Rist mandlerne på en tør pande. Blend de ristede mandler med resten af ingredienserne.

Gulerod:
Skær guleroden i små tern. Rist på en pande i lidt rapsolie og krydder med salt og timian. Steg i ca. 5 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar