Jeg brugte opskriften og fremgangsmåden fra Gastromand. Der står dog at kagen skal køle minimum en time inden den serveres. Jeg lod min køle i min. 6 timer, og det var ikke nok! Eller også har jeg gjort noget galt. For det øverste lag af kagen blev ikke rigtig stift.
Men her får du opskriften, direkte kopieret fra Gastroman
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade (gerne 75-80%)
1 dl pasteuriserede æggeblommer'
2 dl pasteuriserede æggehvider
Hindbærcoulis:
2-300g frosne hindbær20-30g flormelis
Fremgansmåde:
- Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
- Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
- Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
- Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
- Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.
Hindbærcoulis
- Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis. Jeg tilsatte også lidt vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar