søndag den 8. december 2013

Cremet porresuppe med pikantost

En af de bedste supper jeg kender! Og så er den utrolig nem og hurtig at lave. Kan bruges både som hovedret eller som forret. Den er meget velegnet til at lave dagen før, da den faktisk næsten er bedre dagen efter.

Opskriften er nok hovedret til ca. 3 personer eller forret til 5-6 personer:

4 porrer i tynde skiver
1 løg i tynde skiver
1 liter hønsebouillon
1 pakke pikantost
2 dl. fløde eller madlavningsfløde
Frisk kværnet peber
Godt med salt (start med 2-3 tsk. og evt. mere)

Fremgangsmåde:
Skær den grønne top af porrerne, halver dem og rens dem godt for jord. Skær dem herefter tyndt. Løget halveres og skæres i tynde skiver.
Steg løg og porre i olie i en gryde. De må ikke tage farve. Når de begynder at blive bløde tilsættes bouillon og suppen overlades til at simre/koge i 15-20 min. Herefter tilsættes pikantosten, rør godt og lad igen suppen simre i 5 min. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber.

1 kommentar: