Jeg benyttede fremgangsmåden fra Skagenfood, og har også kopieret teksten direkte derfra, da jeg ikke selv ville kunne forklare det bedre.
Det eneste der voldte lidt problemer, var klargøringen af hummerne. Tricket var den rigtige kniv. Der var anbefalet en savtakket kniv, som en brødkniv, men den var altså for stor for de små fyre. Da jeg skiftede til en takket tomatkniv gik det som en leg :)
Klargøring af jomfruhummer: Læg jomfruhummerne
på ’ryggen’ på et skærebræt og flad halen helt ud. Brug gerne en skarp
ikke for bred savtakket kniv (evt.brødkniv). Del hummeren ved at skære i
savende bevægelser mens du ligger et let tryk - skær hummeren der hvor
der er en naturlig rille mellem de 2 rækker af ben. Fjern nu den lille
sorte streng (tarmen) der går ned igennem den ene halvdel af halen.
Fjern derefter mavesækken der er den lille mørke plamage der sidder lige
bag ved øjet/munden, den er ca. på størrelse med en gammel 10-øre. I
netop denne del kan der sidde lidt grus og sand, derfor er det vigtigt
at du kun fjerner det og KUN det - da resten af hummerens indre smager
fortrinligt og giver en fantastisk smag til smørret.
Hvidløgssmør:
Skær hvidløg groft ud og knus det på et spækbræt med den brede side af
en stor kniv - drys 1 tsk. groft salt på og mos videre med siden af
kniven til det er kørt til en fin puré. Rør det sammen med blødt smør
(IKKE KÆRGAARDEN eller andet blandingsprodukt - nej SMØR!) tilsæt
finthakket persille, dijonsennep, citronsaft samt lidt af den gule skal.
Smag til med salt og peber.
Har du købt jomfruhummerne med persilleolie kan dette bruges i stedet for smør.
Gratinering
af jomfruhummer: Læg de flækkede hummere i et ildfast fad med skalsiden
nedad. Læg dem gerne tæt, men ikke i lag! Sørg for at de ligger jævnt
fordelt. Krydr nu med lidt salt (på kødet af hummeren) og fordel nu
smørret hen over halen og den åbne del af kroppen. Forvarm en ovn til
225 grader. Gratiner hummerne i 4-5 minutter til kødet lige netop
begynder at blive mælkehvidt og smørret er smeltet.
Anret i store dybe tallerkener eller smid hele fadet på bordet og lad folk lange til sig.
Server intet andet end godt og rigeligt brød dertil - det er et
uundværligt værktøj til at suge det fantastiske smør op fra fadet eller
tallerkenen. Husk også at pille kløerne og sug saft og kraft ud af
kroppen - det er så smør/hummer englene synger- Drik kølig hvidvin i
store mundfulde dertil - Gerne en dejlig smørfed Chardonnay!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar