søndag den 23. august 2015

Kyllingekødsovs med dampet spidskål

Nemt, sundt og godt :) Den klassiske bolognese er ændret lidt, der er brugt kylling istedet for oksekød, og rødvinen er sparet væk. Tilbehøret er dampet spidskål i stedet for pasta. Alt i alt en rigtig sund ret :)

Mængderne er lidt på slum:

Opskrift:
1 pakke hakket kyllingekød
2 små løg i tern
2 fed hvidløg - hakket
en klat tomatpure
1 dåse hakkede tomater
½ tsk. røget paprika
salt og peber
Kydderier efter smag, eks. basilium, oregano, timian eller andet
Et lille nip sukker

Steg løg og hvidløg i lidt fedtstof. Når løgene er bløde, tilsættes det hakkede kød. Når kødet er gennemstegt skubbes det til side, og tomatpureen brændes let på panden. Rør rundt og tilsæt røget paprika, hakkede tomater og de andre krydderier. Lad sovsen simre i ca. 15 min.
Tilsæt et lille nip sukker, og lad igen simre i 5 min. Smag herefter til med salt og peber.

Spidskålen er skåret meget fint, og kogt i saltet vand indtil det er blødt og lækkert - med en smule bid.

1 kommentar: