fredag den 18. januar 2013

Lækker autentisk burger med store fritter

Det her er en ægte burger! Eller dvs. vel ikke helt ægte, for bøffen er tilsat lidt lækkerier og er derfor ikke længere 100% oksekød. Men den smager rigtig autentisk, rigtig amerikansk, slet ikke fastfood agtig og bare rigtig godt egentlig. Jeg kan kun anbefale jer at prøve den :)







Til denne burger skal du bruge:

Burgerboller (bag selv hvis du er overskudsagtig, jeg brugte durumburgerboller)
Salatblade (krøl eller iceberg)
Tomatskiver
Rødløg i skiver
Bacon
Ketchup
Syltede agurker - jeg brugte appetitagurker, og de kan anbefales :)
Kryddermayo - se opskrift herunder
Bøf - se opskrift herunder

INGEN rå agurker - de hører faktisk ikke til i en rigtig burger (hvis det skal være helt rigtigt)

Here goes:

Bøffer (4 stk)

500 g. hakket oksekød
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1½ tsk. dijonsennep
Worcestershire Sauce (et par dryp)
2 æggeblommer
3 tsk. ketchup
1 hakket rødløg

Farsen blandes godt og stilles til hvil i ca. en time. Herefter formes 4 bøffer. De er lidt "bløde" i det, men de kan fint steges og de smager SUPER!

Kryddermayo - opskriften har jeg fundet her

4 tsk. god mayonnaise, gerne Hellmanns
1 tsk. ketchup
chilipulver
Evt. cayennepeber hvis du kan lide det med lidt bid :)

Indskydelse: Kan du lide den der lidt røgede smag, som i eksempelvis Mac Donalds' big tasty burger? Så tilsæt røget paprika til kryddermayoen!


Vi fik store fritter til, de blev lavet på følgende måde:

Bagekartoffel skrælles og skæres i både og duppes tøre. Puttes i ovnfast fad med olie og maldonsalt og bages i ovnen i ca. 30 min. på 200 grader.

Se et andet billede og opskrift med en lille variation her. Bøffen er større, der er cheddarost og bedre pommes frites. Det er simpelthen en fantastisk burger!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar