torsdag den 26. juni 2014

Pizza med parmaskinke, rucola og parmesan

Den bedste hjemmelavede pizza ever! Nu er jeg også stor fan af denne pizza generelt, elsker den saltede parmaskinke og den bitre salat sammen med den sprøde bund.

Til bunden (og tomatsaucen) bruge jeg opskriften fra den søde TV-kok Gorm. I opskriften står der at det er til 3 pizzaer meeeen jeg synes nu det er nogle lidt små pizzaer, så jeg vil sige til enten 3 små eller 2 almindelige :)

Pizzadej:
1.5 dl koldt vand
10 g gær
1 tsk. sukker
Ca. 300 g. mel typo 00
1 spsk. olivenolie
spsk. salt med top

Bland vand, gær og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af. Når det er opløst tilsættes halvdelen 00-mel og semola. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).

Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.

Tomatsauce:
½ rødløg
1 fed hvidløg
½-1 frisk tomat
1 dåse flåede tomater
basilikum
timian
1 lille dåse tomatpure
2 spsk olivenolie
salt, peber

Alt sammen blandes i en blender.
Olien er til for at legere tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i bunden under bagningen (hvis man bruger tørrede krydderier, så kom dem i, efter man har blendet alt det andet, ellers bliver tomatsovsen nemt kedelig og grå).
Smag til med salt og peber.

Pizza:
En portion pizzadej
Tomatsauce
Frisk mozarellaost
Parmaskinke
Rucola
Olivenolie
Frisk parmesanost

Rul pizzaen TYNDT ud, evt. på bagepapir. Kom tomatsauce på og riv en frisk mozarellaost i stykker og fordel over pizzaen. Bag pizzaen på en forvarmet pizzasten  i ovnen på 250-300 grader - det tager ca. 8 min, tjek om kanterne er sprøde og gyldne.
Tag pizzaen ud og fordel noget lækkert rucola over den, giv den et par dryp olivenolie og fordel et par skiver parmaskinke over den. Høvl noget frisk parmesan over pizzaen - og nej det færdigsmuldrede fra pose kan ikke bruges!

Server - sprød og lækker pizza :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar