søndag den 23. august 2015

Hjemmelavede pandekager med lækkert fyld


Pandekager kan fyldes med alt imellem himmel og jord. I min familie har vi altid benyttet denne opskrift, og det smager virkelig godt.

6-7 stk:

pandekager:
100 g. mel
et nip salt
3 æg
2½ dl. mælk
1-2 spsk olie

Bland alle ingredienser undtaget olie, og rør det godt med en elpisker. Kom olien i til sidst og rør igen. Lad dejen stå og hvile i ca. en time. Steg dem som almindelige pandekager, de skal være ret tynde.

Fyld:
1 pakke hakket oksekød
1-2 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 bakke champignon
1-2 små dåser tomatpure
Lidt fløde (ca. ½ dl.)
Salt og peber

Skær løg, hvidløg, peberfrugt og champignon ud i ganske små tern. Steg løg og hvidløg i lidt fedtstof. Når løgene er bløde tilsættes hakket oksekød. Når dette er gennemstegt, tilsættes peberfrugt og champignon. Når champignon er svundet lidt ind, tilsættes en god slat salt, samt tomatpure. Rør godt rundt inden fløden tilsættes. Det skal ikke være en sauce - men mere en fast cremet masse, men med lidt fløde/tomatsauce i bunden. Smag til med salt og peber + evt. mere tomat og fløde.
Kom fyldet i pandekagerne, luk dem og dæk med en skive ost eller revet ost. Gratiner i ovnen i ca. 15 min.

Server med det ønskede tilbehør. Jeg lavede sprøde bådkartofler med krydderi, en snydesauce fra Knorr (carbaret) og en lækker salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar